strom4

Så söker du solcellsbidrag

Om det är så att du funderar på att installera solceller Jämtland, så är det inte fel att även se till att du ansöker om solcellsbidraget. Ett solcellsbidrag medför att du kan få ett statligt stöd, som kan täcka en del av de kostnader du har för att installera solceller i Östersund. Detta bidrag är på 20 % av dina totala kostnader. Tänk bara på att det är många som vill ha detta bidrag. Därför kan det vara en god idé att du i tid ställer dig i kö för att ha möjlighet att få bidraget samma år som du söker om det.

Om solcellsbidraget

Solcellsbidrag kan delas ut till privatpersoner så väl som företag som installerar solcellsanläggning i Jämtland och i övriga landet. Detta bidrag måste du själv ansöka om. Det senast 6 månader efter att installationen av solceller påbörjats. Du kan ansöka via Länsstyrelsen i ditt län genom att göra en skriftlig ansökan, eller direkt online hos Boverket. Det är bra att ansöka så tidigt som möjligt, så att du så att säga ställer dig i kö för det. Det eftersom det är många som ansöker om detta bidrag för solpaneler och det finns inte hur mycket pengar som helst som delas ut. Det finns nämligen ett tak på hur mycket pengar som kan delas ut varje år. När detta tak är nått, så är det inga fler som får bidrag. Dock kan du komma att få det året efter.

Solceller kan vara en god investering

Du som är en privatperson och investerar i solcellspaneler i Jämtland, kan göra en lönsam affär. Dock är det bra om du kan installera solcellerna på ett sätt så att du får maximalt med el. Oftast så uppskattas det att en investering i solceller kan komma att återbetala sig själv på 10 till 15 år. Men det är beroende på vad anläggningen har för storlek samt vilket läge som solpanelerna sätts i. Solcellspaneler är även i stort sett underhållsfria och de ökar värdet på ditt hus en del. Efter installationen så kan du även se fram emot att ha många år där det är nedsatta energikostnader för din del. Du minskar helt enkelt dina kostnader för att köpa el från ett elbolag. Solceller är även en god investering för miljön. Genom att du satsar på solel så bidrar du till ett mer hållbart energisystem. I förlängningen så bidrar du alltså till en bättre värld.

Lämna en kommentar